Olivenbladsekstrakt forbedrer insulinresistens

I middelhavslandene har udtræk af olivenblade traditionelt været brugt som antibiotika. Ekstrakten indeholder de samme indholdsstoffer som olivenolie, bare i meget mere olivenplantekoncentreret form. Bladene indeholder næsten hundrede aktive stoffer, som er virksomme mod en bred vifte af mikroorganismer, herunder stafylokokker.

Både olivenolie og olivenbladsekstrakt har imidlertid også vist sig at have en god effekt i forhold til blodsukker og insulinresistens.

I et randomiseret, dobbelt-blindet, placebo-kontrolleret, cross-over forsøg fik 46 midaldrende mænd (gennemsnitlig alder 46,4 år og BMI på 28) tilskud med olivenbladsekstrakt (51,1 mg oleuropein og 9,7 mg hydroxytyrosol dagligt) i en 12 ugers periode. Resultatet viste en forbedring af insulinfølsomheden på 15% sammenlignet med placebo.

Forskerne konkluderede, at tilskud med olivenblad forbedrede insulinfølsomheden og bugspytkirtlens betacelle-sekretion signifikant hos midaldrende, overvægtige mænd med risiko for at udvikle metabolisk syndrom.

Referencer:

Olive (Olea europaea L.) Leaf Polyphenols Improve Insulin Sensitivity in Middle-Aged Overweight Men: A Randomized, Placebo-Controlled, Crossover Trial,” de Bock M, Derraik JG, et al, PLoS One, 2013; 8(3): e57622

http://www.vitasearch.com

Share Button