Spis fisk hvis du har en hjertekar sygdom

hele laksResultaterne af et 5-års opfølgnings studie i Finland viste, at indtagelse af fede fisk og dermed høje niveauer af omega-3 i blodet beskytter hjertepatienter mod at dø af deres sygdom.

Studiet omfattede 285 mænd og 130 kvinder mellem 33 og 74 år, som havde en hjertesygdom. Forskerne noterede deres fødevarer og målte fedtsyresammensætningen i deres blod.

Resultaterne efter de 5 år viste, at de patienter, der spiste fisk og havde høje niveauer af omega-3 fedtsyrer i blodet reducerede deres risiko for at dø i det hele taget i direkte relation til mængden af den mængde fisk, de spiste.

De patienter, der spiste 57 gram fisk dagligt, havde 55% lavere risiko for at dø af hjertekar sygdomme, hjerteanfald og slagtilfælde og 51% lavere risiko for at dø af åreforkalkning.[1]


[1] Erkkila AT, Lehto S, Pyorala K, Uusitupa MI. n-3 fatty acids and 5-y risks of death and cardiovascular disease events in patients with coronary artery disease. Am J Clin Nutr 2003 July; 78:65-71. www.lef.org

 

Share Button