Mænd der drikker kaffe har mindre risiko for fremskreden prostatakræft

kaffebønner3

Forskere fra Harvard School of Public Health fremlagde for et par år siden resultaterne fra en undersøgelse baseret på data fra knap 50.000 deltagere i Health Professionals’ Follow-Up Study.

Indtaget af kaffe blev for perioden 1986 og hvert fjerde år frem til 2006 vurderet og registreret.

Kaffedrikning så kun ud til at have en lille beskyttende effekt på den samlede risiko for prostatakræft, men resultaterne var anderledes opsigtsvækkende, når det drejer sig om risikoen for fremskreden og dødelig udvikling af denne kræftform.

Konklusionen var faktisk, at risikoen for aggressiv udvikling af prostatakræft var hele 59% lavere hos de mænd, der drak mest kaffe.

Yderligere analyser af materialet har vist, at de mænd, der drak  6 kopper kaffe dagligt havde en 18% lavere risiko for prostatakræft – og en 40% lavere risiko for aggressiv eller dødelig  udvikling af sygdommen.

Andre studier har vist, at risikoen for udvikling af prostatakræft kan reduceres med især korsblomstrede grønsager som broccoli og blomkål, grøn the og tomatprodukter, som indeholder lycopen.

Referencer:
Study from the Frontiers in Cancer Prevention Research Conference, Dec. 6-9, 2009.

Wilson KM, Kasperzyk JL, Rider JR. Coffee consumption and prostate cancer risk and progression in the health professionals follow-up study. J Natl Cancer Inst. 2011 Jun 8;103(11):876-84.
www.lef.org

Share Button