Brug masser af gurkemeje i maden

Gurkemeje5Den amerikanske kræftlæge Saraswati Sukumar fra Johns Hopkins er begejstret for gurkemejes kræfthæmmende effekt. ”Der er utroligt mange sundhedsfremmende fordele ved at bruge gurkemeje”, udtaler hun. Det gælder lige fra inflammation i leddene, som vi ser det i leddegigt til nedsat risiko for kræft og behandling af diabetes. Vi har næsten 300 publikationer (som citerer gurkemeje) for urtens kræfthæmmende effekt, fortæller hun.

Det gælder både forskning, som viser, hvordan curcumin (det mest aktive stof i gurkemeje) udover at hæmme inflammation også er i stand til at finde kræftcellerne i kroppen og ændre reguleringen af DNA med henblik på at dræbe dem.

Dr. Sukumar mener, at den bedste effekt opnås, hvis man bruger gurkemeje i maden, fordi gurkemeje i pilleform ikke optages så godt. Når man varmer olie og tilføjer gurkemeje, optages det bedre i kroppen.[1]

Gurkemeje indeholder 3-5 gram curcumin pr. 100 gram gurkemeje og må siges at være en særdeles billig naturmedicin.[2] Effekten bliver endnu bedre, hvis gurkemeje kombineres med sort peber.

Share Button