En daglig dosis af Ginkgo biloba til hjernen

ginkgoGinkgo biloba ekstrakt bruges verden over til hukommelsesproblemer, men nu viser et studie, at urten måske også har en forebyggende effekt i forhold til slagtilfælde og eftervirkningerne efter et sådan.

Forskere ved Johns Hopkins Medical Center I USA lavede et dyreforsøg, som viste lovende resultater i form af kraftig reduktion af de skader slagtilfældet medførte på hjernefunktionen.[1]

En gruppe mus fik Ginkgo biloba ekstrakt syv dage før de eksperimentelt fik påført et slagtilfælde, mens en anden gruppe var ubehandlet. Den gruppe, der havde fået Ginkgo biloba viste sig at have 60% færre skader på hjernefunktionen og det område i hjernen, som var skadet af slagtilfældet, var 48% mindre end hos den gruppe, der ikke havde fået Ginkgo biloba på forhånd.

Det har vist sig, at der ikke kun er tale om en forebyggende effekt. Ginkgo biloba har også en terapeutisk effekt efter et slagtilfælde.

Forskerne viste, at de mus, der fik Ginkgo ekstrakt 5 minutter efter at de havde får et slagtilfælde, havde 60% færre hjerneskader dagen efter. De mus, der fik Ginkgo ekstrakt 4,5 timer efter et slagtilfælde, havde 30% færre skader end de mus, der ikke fik ekstrakt.

Måske var det en idé at tilføje Ginkgo biloba ekstrakt til husapoteket…. bare for en sikkerheds skyld.[1] Saleem S, Zhuang H, Biswal S, Christen Y, Dore S. Ginkgo biloba extract neuroprotective action is dependent on heme oxygenase 1 in ischemic reperfusion brain injury. Stroke. 2008 Oct 9. www.lef.org

Share Button