Ginseng forbedrer overlevelse og livskvalitet for brystkræft patienter

ginsengGinseng tages typisk for at forøge fysisk udholdenhed og reducere træthed og fysisk stress, men urten har også vist sig at kunne være en hjælp til bedre overlevelse af en kræftsygdom.

Både laboratorie- og dyreforsøg har tidligere tydet på kræfthæmmende egenskaber hos Ginseng og det bekræftes af et kinesisk studie. I et populationsstudie med 1.455 brystkræftpatienter i Shanghai viste det sig, at kvinder, der brugte Ginseng før de fik en brystkræft diagnose levede længere, mens de, der startede med at tage den efter diagnosen oplevede en bedre livskvalitet.

I løbet af en opfølgningsperiode på gennemsnitligt 4,8 år, fandt forskerne, at for de kvinder, der havde taget Ginseng regelmæssigt før diagnosen var overlevelsen 88,6% mod 80% for de, der ikke havde taget Ginseng tidligere. Herudover havde Ginseng-brugerne også en længere sygdomsfri overlevelsesperiode på 83,8 vs 77,4%.[1]


[1] Cui Y, Shu XO, Gao YT, Cai H, Tao MH, Zheng W. Association of ginseng use with survival and quality of life among breast cancer patients. Am J Epidemiol. 2006 Apr 1;163(7):645-53.
http://www.lef.org

Share Button