Forskere fra Californien har i et studie vist, at lagret hvidløgs ekstrakt kan sløve udviklingen af åreforkalkningen og dermed være en hjælp for personer med risiko for hjertekarsygdom.[1]
I et randomiseret, dobbelt-blindet placebo-kontrolleret pilotforsøg blev 19 personer, der både tog aspirin og kolesterolnedsættende statiner fulgt gennem 1 år.
Halvdelen af dem fik 4 ml lagret hvidløgsekstrakt hver dag, mens den anden halvdel fik et uvirksomt placebo-præparat. Forskerne brugte elektron-stråle tomografi (en ultrahurtig form for CT-scanning) til at måle forandringer i forkalkningen af forsøgspersonernes arterier. De personer, der fik lagret hvidløgs ekstrakt, havde meget mindre forkalkning af arterierne i forsøgsperioden end de, der fik placebo.
http://jn.nutrition.org/content/136/3/741S.long
[1] Budoff M. Aged garlic extract retards progression of coronary artery calcification. J Nutr. 2006 Mar;136(3 Suppl):741S-4S.
Budoff MJ, Takasu J, Flores FR, et al. Inhibiting progression of coronary calcification using Aged Garlic Extract in patients receiving statin therapy: a preliminary study. Prev Med. 2004 Nov;39(5):985-91.