Vindruekerne ekstrakt er måske fremtidens naturlige konserveringsmiddel

Vindruer8Syntetiske konserveringsmidler virker ved at hæmme oxidation af fedtet. Aktive indholdsstoffer i vindruekerner (fenoler) synes faktisk at være endnu mere effektive antioxidanter.

Et studie udført på University of Illinois, som blev publiceret i maj-nummeret 2007 af Journal of Food Science viste, at vindruekerne ekstrakt har endnu større evne til at konservere kød.

I studiet undersøgte professor M. Susan Brewer og hendes medarbejdere effekten af oregano, rosmarin og to koncentrationer af vindruekerne ekstrakt på kogt, genopvarmet oksekød og svinekød, som var opbevaret ved 4 grader i otte dage. Kødprøverne blev testet hver anden dag for markører på oxidation og indikationer på, at kødet var harsk.

”Den højeste koncentration af vindruekerne ekstrakt opnåede bedre resultater, end vi ser med de syntetiske midler, og det havde vi bestemt ikke ventet”, siger Dr. Brewer. ”Syntetiske konserveringsmidler er trods alt udviklet til at give maksimal effekt, men sommetider kommer Moder Natur med et bedre produkt”. Hun er overbevist om, at vindruekerne ekstrakt har en fremtid som en måde at konservere forarbejdede fødevarer på en naturlig måde.

Kilde: www.lef.org

Flere artikler på www.nårdiagnosenerkræft.dk

Share Button